x
Fleet Foxes: Primavera Sound, Barcelona

Fleet Foxes, Primavera Sound, Barcelona

Fleet Foxes: Primavera Sound, Barcelona

Recenserad av John Fogde | GAFFA

Då Fleet Foxes under 2009 besökte Roskilde Festival var det en något sorglig upplevelse. Det tog dem en halv konsert att hitta varandra och även om avslutningen var väldigt bra, så stod man likväl där med en känsla av att det kunde varit mycket bättre.

Därför är det något nedslående när bandet startar med den instrumentala "The Cascades" från "Helplessnes Blues", vilket inte alls öppnar konserten med en smäll. "Grown Ocean" följer och inte heller här får Robin Pecknold, iklädd ullmössa i 30 graders värme, igång publiken.

Lyckligtvis blir det bättre när de dukar upp låtar från det äldre materialet, och då "Your Protector" dyker upp mitt i konserten är den mycket mer självsäker än två år tidigare på Roskilde. Och med "White Winter Hymnal" och "Ragged Wood" lyckas bandet spela upp sig till en mer acceptabel nivå.

Den bara fem år gamla gruppen är fortfarande inte något fantastiskt liveband, men man får trots allt känslan av att de är på väg i rätt riktning; materialet är det ju inget fel på. Kanske kommer de vara ännu mer förberedda till att leverera en riktigt bra konsert när de kommer till Way out West i sommar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA