x
Knowing is not knowledge: Siesta, Hässleholm

Knowing is not knowledge, Siesta, Hässleholm

Knowing is not knowledge: Siesta, Hässleholm

Recenserad av Dag Ankersen | GAFFA

Vill man se in i framtiden finns det en alldeles unik liten spåkula här på Siesta. Den kallas Casa! och är den minsta scenen på festivalen. Här spelar band som har något med ABF att göra antar jag, för det är en stor logga bakom trumsettet som vittnar om det. I vilket fall som helst, det var här jag fick en glimt av något som kan bli riktigt bra. Det var här jag såg Knowing is not Knowledge.

KINK är ett band som aspirerar på att få tävla med band som Bring me the Horizon och The Devil Wears Prada, för jag misstänker att dessa band är gudar hos KINK om man ser till hur de låter. Det finns bara ett problem med den målsättningen och det är att den är förbannat hög. Inget fel med det, men det som krävs då är ett låtmaterial som är starkare än det de har nu. Tekniskt är de där, ljudmässigt också, med två growlare och en sångare har de en bredd som är tilltalande. De försöker ännu bredare med att låta en av growlarna spela lite keyboard då och då också, men det borde de lägga ner, de är så pass bra redan att de inte behöver sånt trams. Låt det istället vara hårdare och melodiösare.

Annars är det ett tajt band som står på scenen, vilket jag alltid blir lika imponerad av när det kommer till unga band, och visst finns det potential. Är man ute efter ett svenskt alternativ till Bring me the Horizon borde man vänta med spänning på det första fullängdarsläppet från Knowing is not Knowledge som tydligen är på väg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA