x
Emmon: Nomme

Emmon
Nomme

Emmon: Nomme

GAFFA

Album / Wonderland Records
Utgivning D. 2011.06.01
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Det är en resa mot underjorden. Mot tyngre beats, mer metallisk elektronika, mindre pop och större utrymme åt omsorgsfullt bearbetade instrumentala partier. Vägen som startade i ett ljudlab på Konstfack för tio år sedan har nu nått fram till ett tredje album.

Referenserna till Crystal Castles är omedelbara när Emmon, eller Emma Nylén, tillsammans med pojkvännen och producenten Jimmy Monell bygger upp lager av trummaskiner och pulserande syntmoln där sånginsatserna kompletterar hellre än utgör fokus. Men än är det en bit kvar på resan. Trots sprakande potential saknas de Kanadensiska förebildernas oberäknelighet och excentriska ådra, vilket hade behövts för att till fullo hitta fram till det dansanta mörkret.

Förhoppningsvis kommer sommarens livespelningar få albumets tio spår att växa de där sista centimetrarna. Emmon har genom åren gjort flera beljublade framträdanden, däribland på syntarnas Arvika. Med en fyra man stark arsenal och sitt tyngsta album hittills lär i år inte bli något undantag. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA