x
Doctor Midnight & The Mercy Cult: I Declare: Treason

Doctor Midnight & The Mercy Cult
I Declare: Treason

Doctor Midnight & The Mercy Cult: I Declare: Treason

GAFFA

Album / Season Of Mist
Utgivning D. 2011.06.10
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Efter att ha avklätt sig Cornelis gestalt har Hank von Helvete låtit den gamla vissångaren återgå till sin vila och skakat liv i sin egen betydligt hårdare sida. Han rör sig onekligen mellan himmel och helvete denne mångsidige herre, som även gått in i Jesus roll på teaterscenen. Nu är det hederlig, eller kanske inte hederlig men rejäl, heavy metal som gäller.

Sången ligger mycket nära Alice Cooper, utan att för den skull kännas förlegad eller efterapad. Nya bandet är mindre punkigt än Turbonegro, men definitivt lika explosivt och excentriskt med snabba, pumpande trumslag och undergångsbrutal sång.

Vid Von Helvetes sida finns erfarna skräckmästare som Anders Odden från Satyricon och Tim Skold från Marilyn Manson, personer som fungerar som olika ingredienser till en gemensamt skapad musikalisk bomb. Men även om Doctor midnight stenar den mest intensiva ångestkänslan och fyller oss med kämparglöd efterlyser jag något oväntat som varierar ångvältrockens tydliga spår. Men bra är det, mycket bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA