x
Shining: VII: Född Förlorare

Shining
VII: Född Förlorare

Shining: VII: Född Förlorare

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2011.06.11
Recenserad av
Isac Nordgren

När Shining släpper sitt sjunde album är svansföringen högre än någonsin tidigare. Med profilstarka gästartister från Watain, som bandet nyligen turnerat med, och Nordman har uppmärksamheten kring Niklas Kvarforth och hans skötebarn ökat. Musikaliskt är det tyvärr minst lika ojämnt som tidigare.

Shining blandar black metal, smäktande akustiska partier och visrock hejvilt. Gästartisterna gör albumet ännu mer varierat, och samtidigt ojämnt. Mitt favoritspår är inledande Förtvivlan, Min Arvedel som förutom ett halvtaskigt solo är en bra och intensiv black metaldänga. Arch Enemys gitarrist Chris Amott förstör tyvärr Människa O'Avskyvärda Människa som annars har enorm potential, något som gäller många av Kvarforts kompositioner. Även Tillsammans Är Vi Allt förstörs av ett värdelöst solo och faktiskt inte, vilket hade varit mer väntat, av refrängen där Håkan Hemlins tärda röst funkar utmärkt. Tänk om bidragen i Melodifestivalen lät såhär istället.

Är Kvarforth en galning, ett geni eller bara en posör? Närmast sanningen är nog att han är lite av varje. Jag fortsätter vänta på det där helgjutna albumet som jag vet att han kan skriva.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA