x
Jon Allen: Sweet Defeat

Jon Allen
Sweet Defeat

Jon Allen: Sweet Defeat

GAFFA

Album / Monologue Records
Utgivning D. 2011.06.20
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Jon Allens karriär tog sin början då hans Going Home användes i en reklam för Landrover. Låten laddades ner i tiotusental, och intäkterna användes för att finansiera debutalbumet Dead Man's Suit. Reklamfilmen visade sig ha startat en marknadsföringskampanj av rang när debuten hyllades och det överallt talades om Jon Allen som Englands nye folkrock-hjälte.

Nu är det tid för uppföljaren Sweet Defeat, men hyllningarna och surret kring Jon Allen har tystnat avsevärt. Han har samlat legenderna i bröstfickan- den skrovliga rösten hos en ung Rod Stewart, Bob Dylan som sveper förbi i Time To Cry och Love's made a fool out of me som lutar mot Beatles, men misslyckas ändå med att röra upp några som helst känslor. Hur jag än försöker blir jag inte ens irriterad, trots både nödrim eller platta americana-arrangemang.

Man skulle kunnat hävda att det är för att "Landrover-effekten" nu har spelat ut sin roll, men ingen reklamkampanj i världen hade kunnat rädda en 40 minuter lång gäspning som landar någonstans mellan förutsägbarhet och intetsägande. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA