x
Blindside: With Shivering Hearts We Wait

Blindside
With Shivering Hearts We Wait

Blindside: With Shivering Hearts We Wait

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2011.06.08
Recenserad av
Daniel Horn

Länge har Blindside hyllats på andra sidan Atlanten men hajpen har aldrig riktigt nått samma proportioner i hemlandet Sverige. Med nya albumet, With Shivering Hearts We Wait, vill Blindside ändra på detta.

Skivan är en aggressiv resa i dystra nyanser. Välslipade gitarrer blandas med stråkar och minnesvärda refränger, på ett sätt som gör att låtarna fastnar utan att finna sig i gränslandet till popen. Dessvärre verkar producenten Howard Benson gått vilse i de svenska skogarna då han under Our Love Saves Us låter Blindside ackompanjeras av både klubbdunk och syntar direkt från 80-talet.

Timbaland-komplexet är skönt nog en fas som snabbt går över och resten av skivan förgylls av ett par riktigt tunga partier. Både Bloodstained Hollywood Ending och There Must Be Something In The Water är exempel där kontrasten mellan finsång och skrik slipats till perfektion. Christian Lindskog har en förmåga att sömlöst förvandla sin röst från en sylvass kniv i de klara partierna till en rostig spade som han svingar i ditt ansikte under de mest brutala delarna.

Blindside satsar helhjärtat på att erövra fosterlandet och albumets små skönhetsfläckar försvinner snabbt ut i periferin. Välkomna hem.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA