x
Deep Purple: Phoenix Rising

Deep Purple
Phoenix Rising

Deep Purple: Phoenix Rising

GAFFA

Album / Ear Music
Utgivning D. 2011.06.08
Recenserad av
Chris Lindahl

Phoenix Rising är en resa tillbaka i tiden till en av Deep Purples mest turbulenta perioder. Både CD:n och DVD:n ger insikt i Tommy Bolins död och Deep Purples splittring 1976.

CD:n innehåller låtar hämtade från Deep Purples spelningar i Long Beach, Kalifornien, 1976 och Tokyo, Japan, 1975. 30 minuter av det trötta och delvis oengagerade framträdandet i Japan går också att hitta på DVD:n. På de 30 minuterna kan man skåda en sliten version av bandet som får en att förstå varför Mk4 (Lord, Paice, Coverdale, Hughes och Bolin) inte är Deep Purples mest minnesvärda lineup.

Det som höjer helhetsbetyget är dokumentären Gettin' Tighter. Här bearbetas alkoholmissbruk, den problematiska världsturnén, Tommy Bolins dödliga överdos och de flesta faktorerna bakom bandets sönderfall. Glenn Hughes bjuder också på många historier och tillbakablickar även om man känner att han spar lite på russinen till sin egen biografi som släpps senare i år.

Nostaligfaktorn kommer ändå vara hög för de inbitna fansen. För alla andra kommer Phoenix Rising kännas lika överflödig som den där trubaduren som envisas med att spela Smoke On The Water om och om och om igen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA