x
Cyndi Lauper: Berns, Stockholm

Cyndi Lauper, Berns, Stockholm

Cyndi Lauper: Berns, Stockholm

Recenserad av Chris Lindahl | GAFFA

Hon kliver på scenen över en timme sen men det räcker med ett leende för att publiken ska förlåta henne och dränka henne i jubel. Det är en mogen publik inne på Berns ikväll och Cyndi Lauper som närmar sig 60 höjer inte medelåldern anmärkningsvärt.

Många av kvällens låtar är hämtade från Memphis Blues som släpptes förra året och blev en stor succé på de amerikanska listorna. Även den svenska publiken verkar digga den bluesiga föreställningen som serveras ikväll. Tolkningar av Louis Jordans Early in the Mornin och Lowell Fulsons Shattered Dreams sprider ett lugnt gung genom hela publiken och det är först i extranumren som Lauper tar fram sina mest kända hits från 80-talet.

Time After Time är precis så rörande som alla minns den. Publiken får sedan chansen att svälja klumpen i halsen under Memphis Slims Mother Earth innan det är dags för True Colors som Lauper sjunger med en otrolig styrka och en hjärtekrossande ärlighet i rösten. Efter ett energiskt keyboardsolo genererar Girls Just Want to Have Fun kvällens i särklass största jubel och för en stund är det ingen som längre tänker på att 80-talet tagit slut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA