x
Sophie Ellis-Bextor: Make A Scene

Sophie Ellis-Bextor
Make A Scene

Sophie Ellis-Bextor: Make A Scene

GAFFA

Album / Border
Utgivning D. 2011.06.15
Recenserad av
Fredrik Franzén

Vad ska man säga? Make A Scene är inte något dåligt album, men det känns rätt misslyckat. Sophie Ellis-Bextor är ju inte den hit-maskin hon så gärna vill vara. Supersuccén "Groovejet (If This Ain't Love)" var ju snarast house-producenten Spillers förtjänst, och framgångarna med "Murder on the Dancefloor" anser jag vara en karriäristisk svallvåg.

Nu har det gått några år, det har varit lite tyst, och Sophie Ellis-Bextor vill ha en hit. Det är precis därför Make A Scene är ett misslyckat album. Det är nämligen en hit-skiva utan hits. Problemet är varken fantasilösheten, den banala produktionen eller störtfloden av textmässiga floskler. Problemet är att albumet består av tolv hyfsade danspop-spår som passerar obemärkt förbi – förstärkt av det faktum att Ellis-Bextor framför de uddlösa sångerna på ett häpnadsväckande torrt och distanserat vis.

För att ett album ska bli en hit behöver det väl vara något av följande: 1) Skitbra. 2) Irriterande. 3) Lätt att komma ihåg. Make A Scene är inget av det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA