x
Katy B: On a Mission

Katy B
On a Mission

Katy B: On a Mission

GAFFA

Album / Rinse
Utgivning D. 2011.04.04
Recenserad av
Jack Hildén

Att ta sig an Katy B nu är lite som att vara sist i ledet att se den där filmen som tippas få alla Oscars och vars omslag täcks av femmor och glada getingar. Kathleen Brien verkar ha fått en viss skjuts genom att tillhöra den fina skolan (både i bildlig och faktisk bemärkelse) i Croydon som fostrat bland andra Adele och James Blake. Det blir lättare att placera henne i ett fack och i en modern tradition. Debuten "On a Mission" verkar ha som ambition att göra indelningen lättare för lyssnarna. Den formligen ryker London och dubstep, en genre som verkar trängt sig fram till dansgolvet för att stanna.

Jag förstår verkligen hyllningarna till denna wailande tjugotvååring. Hon genomför numren skickligt och energiskt. Men det är inte enbart funktionellt. Det är också ett spännande grepp att göra radioanpassad pop och röra ner dubsteppens starkaste beståndsdelar: dränkande bas av mycket mörk karaktär.

Jag förstår det lika mycket som jag förstår att ett par blänkande skor innanför NK:s skyltfönster är för dyra för just mig. Att uppskatta skornas skönhet och att de är tillverkade på ett avancerat sätt får mig inte att känna mig välkommen i butiken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA