x
Flogging Molly: Gröna Lund, Stockholm

Flogging Molly, Gröna Lund, Stockholm

Flogging Molly: Gröna Lund, Stockholm

Recenserad av Chris Lindahl | GAFFA

Regnet upphör i samma sekund som Flogging Molly intar scenen och det är nästan så att man inte tror sina ögon då en gigantisk regnbåge signalerar att den irländska folkfesten kan börja.

Publiken, som spenderat den senaste timmen med att gömma sig under paraplyer, behöver bara ett ackord från Dave Kings gitarr för att explodera i ren lycka. Från publikhavets yttersta gränser ända in till de tappra själarna som trängs längst fram dansas det vilt. Ölburkar, paraplyer och någons sko flyger fram och tillbaka över folkmassan. Till och med en person med kryckor blir så uppjagad när han hör Drunken Lullabies att han i ren eufori, och kanske en liten dos idioti, glömmer sitt handikapp och slänger sig in i närmsta moshpit.

Det är inte längre en illsint leprechaun som vaktar guldet vid regnbågens slut utan sju stycken otroligt samspelta musiker som med folkmusik och punkinfluenser delar med sig av guldet, bit för bit och låt för låt. Tack vare Flogging Molly förvandlas nöjesparken till en vild och svettig irländsk pub som delar med sig av en fantastisk stämning till alla dess gäster.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA