x
Apparat: The Devil's Walk

Apparat
The Devil's Walk

Apparat: The Devil's Walk

GAFFA

Album / Mute
Utgivning D. 2011.08.01
Recenserad av
David Winsnes

The Devil's Walk var namnet på Percy Bysshe Shelleys satiriska dikt som attackerade den brittiska regeringen, och med den titeln formar Apparat ett angrepp på mycket av det som han tidigare varit. I karriärens inledning – pulserande dansbeats. Sen fraktaltänkandet; uppstyckat och sönderfallande, sökandet efter soundet. Länge handlade elektronisk dansmusik om nya plugins för att göra underliga ljud, Sascha Ring har själv erkänt att han var en stor del av det. Nu har han brutit sig loss.

Mer människa än dator, mer kyla än värme. Ett fullständigt homogent verk som är lika akustiskt som elektroniskt. Jag är ingen glad människa, proklamerar Sascha i en intervju. Lyssnar man noga kan man höra honom viska det genom musiken. En skakande, men genomträngande röst som är det naknaste du finner i år. Målen i de enskilda bitarna har blivit tydligare, men den trasiga destruktiviteten har ändå inte gått motsatt väg.

Nu är han trött på musik, har lånat ut sin studio och tänker inte göra musik på minst ett år. Ambivalens: å ena sidan är det omöjligt att inte önska mer av Apparat, å andra sidan är det här smått oöverträffbart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA