x
Red Snapper: Key

Red Snapper
Key

Red Snapper: Key

GAFFA

Album / V2
Utgivning D. 2011.04.18
Recenserad av
Josefin Bagge

Inledningsvis låter Red Snappers sjunde samling alster Key som Amnesiac-Radiohead med ett lager saxofon. Det finns något gemensamt mellan de båda brittiska grupperna, i de många väl utstuderade trådarna som bildar en enade ström av ljud. I fjorton långa spår ligger tusen olika element inklämda, flerfiligt och mångdimensionellt.

Det bygger snabbt och stadigt upp till klassisk triphopkomposition, lekfullt och utflippat samtidigt som det är säkert för ett väl igenkänligt och återkommande mönster. Den hårda intensiviteten påminner om efterskalven av acid house, och det breda influensupptaget får det att kännas som ett sorts datorålderns världsmusik.

Men att det tog två år att skriva den här skivan är inte särskilt förvånande. Och varför måste den vara så jävla lång? Det "rockiga" lågvattenmärket Loveboat känns som ett onödigt snedsteg de definitivt hade klarat sig utan, och även Take Your Medicine och You Read My Cards Wrong känns mest som utfyllnad. Visst finns det något där, men det hittar ingen naturlig utveckling. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA