x
Petter: Peace & Love, Eldorado

Petter, Peace & Love, Eldorado

Petter: Peace & Love, Eldorado

Recenserad av Jack Hildén | GAFFA

Det vore lätt att sitta och tänka ut olika svingar som går att ta mot Petter. En pik om åldern, en pik om guldkedjan runt halsen. För att inte tala om det faktum att han nyss gråtit ut på TV4 tillsammans med Di Leva och Lasse Berghagen. Säga vad man vill om honom, men han använder sig ju av allt det där. Inte bara rent konkret, som att skriva en egen "Stockholm i mitt hjärta". Han hittar sätt att återuppfinna sig själv och stanna i gemet och att dessutom vara aktuell och respekterad inuti gemet. Kring Eldorado ser det ut som att han bara adderat fans, det är fler barnvagnar men de som stod och diggade till "Såklart" står kvar än idag.

Som sidekick återfinns i vanlig ordning DJ Sleepy och hans mixar till de klassiska låtarna är kvällens behållning. Han får "Mikrofonkåt" att kännas splitterny.

En hel del gamla godingar alltså, men det tar aldrig steget till en greatests hits-kvalkad. Istället handlar det mest om ålder. Han vill berätta hur det är att ha varit med länge, gärna till bakgrunden av Dr Dres "Next episode". På tal om gammalt. Och det funkar så länge han skildrar staden Stockholm som han melankoliskt vandrar igenom. Det är han duktig på, att självutlämnande beskriva staden. Men det gamla får överslag då och då, särskilt i de slitna uppmaningarna om att "sätt händerna i luften" och "skrik". Varje låt. Hur länge orkar publiken egentligen ha armarna i vädret? För det står klart att Petter åtminstone orkar, det har han gjort i flera år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA