x
Lo-Fi-Fnk: Peace & Love 2011, Graceland

Lo-Fi-Fnk, Peace & Love 2011, Graceland

Lo-Fi-Fnk: Peace & Love 2011, Graceland

Recenserad av David Winsnes | GAFFA

Leo Drougge och August Hellsing ser inte ut som medlemmarna i The Strokes. Inte heller liknar någon av dem Jared Leto till utseendet. Ändå är den publika förtjusningen ungefär lika stor när Lo-Fi-Fnk genomför sin Gracelandspelning som när de två giganterna intar största scenen. Efter en låt kastas en bh upp. Efter ytterligare ett par står Hellsing och håller i tre stycken. Och de danssugna åskådarna fortsätter att primalskrika. Tittar vi på Slagsmålsklubben?

Att duon bara hunnit ge ut ett album – Boylife, för fem år sedan – är svårt att helt greppa när inomhusscenen antar formen av en mullrande vulkan. Händer i luften, hopp, hopp, hopp, vrål. Är man ny för Lo-Fi-Fnks musik är det som att vara objuden gäst på ett alla-verkar-känna-alla-party. "Wake Up"s och "City"s housepulserande indiepop framkallar oproblematiska crescendon som kräver väldigt lite, men ger desto mer. Intressantast kanske är att Lo-Fi-Fnks nyare spår går hem lika bra, vilket bevisar en förvånansvärt trogen lyssnarskara. Medlemmarna säger själva efteråt, när GAFFA träffar dem för en kortare intervju, att de aldrig varit med om något liknande.

Det är i ärlighetens namn lite underligt – gensvaret är bättre än materialet. Men August Hellsing skuttar runt som en galning, fungerar snarare som en hetsare som växer i takt med tiden, Leo Drougge sköter det vitala exemplariskt och i slutändan står de där som ett rekorderligare Though Alliance, en kramvänlig klubbversion av Le Sport. En stor överraskning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA