x
Säkert!: Peace & Love 2011, Venus

Säkert!, Peace & Love 2011, Venus

Säkert!: Peace & Love 2011, Venus

Recenserad av David Winsnes | GAFFA

Annika Norlin är sjuk. Får ur sig ljud som knappt bildar hela meningar och det är ett under att hon ändå prickar de flesta tonerna. Som om det inte vore nog sviktar även ljudet mer än vad vi varit bortskämda med. Med kortison och medföljande överskottsenergi tar hon ändå an en av Venusscenens största publiksamlingar under veckan.

När Säkert! släppte Facit förra året fanns två sidor av omslaget. Hälften visade en glad Norlin, medan resterande var bilder på en ledsen. "Det blir som en vetenskaplig undersökning att se vilket omslag folk väljer", sa hon då. Det är väldigt typiskt hennes musikaliska projekt. Inte att där finns en psykologisk underton, men spelandet på motpoler. Med de säregna texterna som slår rot i dystra vardagssituationer, med de sprattiga ljudbilderna som inför publik och med stort liveband växer ytterligare. Därför gör det inte vidare mycket att hennes utläggningar är stört omöjliga att urskilja i den hesa dimman, inte heller att ett par partier överröstas av bandet. Dansa, fastän är ett kort som avfyras väl tidigt, men Isarna och Får jag låter båda fantastiska i storslagna format.

Inte sällan sjunger största delen av publiken med även i verserna. Det är en fröjd att se att en sådan som Annika Norlin kan slå igenom så folkligt i ett Melissa Horn-tätt klimat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA