x
Slayer: Slayer: Big 4, Göteborg

Slayer, Slayer: Big 4, Göteborg

Slayer: Slayer: Big 4, Göteborg

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Slayer är i särklass det mest samtida av de fyra stora som besökte Ullevi. Bandet har bortsett från skiftet på trumpallen under 1990-talet, varit konstant och harvat på oförtrutet i thrash metals tjänst. Något större skifte av den musikaliska inriktningen har man heller inte gett sig ut på och det har genererat en stämpel av genuinitet. Med rätta.

Bandet kan ståta med en uppsjö klassiska låtar och skivor och det är alltid spännande att höra vad de väljer att spela för låtar.

På Ullevi drog man måhända inte av sitt mest klockrena greatest hits-set, även om de största klassikerna så klart fanns med och den knappt timslånga konserten hade med lätthet kunnat byggas ut ytterligare. Men frågan är om inte en "Seasons in the Abyss" eller "Dead Skin Mask" hade gjort att konserten hade tappat fokus.

Efter en inledande svajighet, beroende på teknikstrul för gitarristen Kerry King om man får tro andra tidningar, lyfte nämligen bara konserten bara mer och mer. Skruvarna drogs åt hårdare och hårdare ju fler ilskna thrash metal-dängor man rev av. Med "War Ensemble", "Chemical Warfare", "Postmortem", "South of Heaven" och "Raining Blood" lade man grunden och den avslutande "Angel of Death" fick toppa en väldigt energisk konsert.

De senaste åren har Slayer ibland framstått som att man har gått en aning på tomgång, särskilt förra året på Sonisphere. På Ullevi visade man att det fortfarande finns en hel del krut kvar i Slayer-bössan.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA