x
Siri Karlsson: Gran fuego

Siri Karlsson
Gran fuego

Siri Karlsson: Gran fuego

GAFFA

Album / Flora & Fauna
Utgivning D. 2011.04.27
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Jag blev lite småkär i Siri Karlssons första album. I alla fall delar av det. Kombinationen av nyckelharpa och saxofon tillsammans med ett par små pärlor till låtar, det är liksom allt som behövs för att låsa upp mitt hjärta. Visst, det kommer med sättningen att det låter mycket av sjuttiotalsprogg över det, men det är inget som stör. Faktum är att det till och med förstärker hela uttrycket. För det låter lika mycket folk som pop, det låter lika mycket förr som nu.

På "Gran Fuego" verkar Maria Arnqvist och Cecilia Österholm förfinat uttrycket och slipat låtarna, för här är den rena förälskelsen nära. När de lyckas tillverka en ram för låtarna och låter allt flyta inom den, låter allt springa löst, som i "Jakob Grape". Eller när de bara låter allt vara ljuvt och vackert, när de nynnar sig fram till daggdoftande folk eller tröstar under mörkaste natt. Just som i den smärtsamt vackra "Sov min kära".

Jag blir mer och mer övertygad om att jag inte klarar mig utan Siri Karlssons nyckelharpa och sax. Och blir mer och mer övertygad om att fler måste vara kära i deras musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA