x
Big Talk: Big Talk

Big Talk
Big Talk

Big Talk: Big Talk

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2011.07.18
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Det tog inte lång tid för Brandon Flowers, frontman i the Killers, att börja fingra på sitt soloprojekt efter att bandet bestämt sig för att ta en tillfällig paus. Men det var fler av medlemmarna som inte lyckades lägga kreativiteten på hyllan. Ronnie Vannucci är till vardags bandets trummis och presenterar med sitt nya projekt Big Talk en inneboende sångare som varken räds gitarren eller pianot.

Där the Killers sysslar med samtida indie-och arenarock har Vannucci istället blickat tillbaka. I ett frieri till sjuttiotalsrocken samlar han såväl Tom Petty och Dire Straits som the Who, och finner där en omättlig dragning till både slidegitarren och de storslagna refrängerna. Big Talk blir dock mer intressant i de sällsynta, nedplockade spåren. De svarta fåren No Whiskey och Big Eye kunde varit Jack Whites egna alster och rymmer både folk och närgången blues.

Efter tio år i baksätet tar Vannucci nu plats längst fram. Kanske inte med den största självsäkerheten, men med den goda smaken att åtminstone ta ett par steg i helt egen riktning. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA