x
Gomez: Whatever's On Your Mind

Gomez
Whatever's On Your Mind

Gomez: Whatever's On Your Mind

GAFFA

Album / Eat Sleep Records
Utgivning D. 2011.06.21
Recenserad av
Hans Larson

Sedan Gomez debuterade med den succéartade Bring It On har bandet aldrig nått lika högt igen. Och det nya albumtillskottet, Whatever's On Your Mind, understryker rollen som ett av alla band med en lovande födelse men en mer antiklimaxartad fortsättning.

Vid sidan av ett ärkefult omslag är Gomez nya en samling mysindie. Titelspåret är en väldigt fin stund med behagliga stråkar, och den småspydiga Options utgör en stark inledning på albumet, men i övrigt påminner Whatever's On Your mind allt för mycket om en lam följeslagare av typ James Morrison. Låtarna hittar förtjänstfullt in i öronen och smeker troget hjärnan med vacker hand, men därefter somnar de in och glöms bort.

Gomez är bäst när de antingen vågar ta i med sina bluesinfluenser utan att skämmas, eller när de med ömma händer bygger upp vackra känslostycken. Tyvärr innehåller Whatever's On Your Mind för många låtar i gränslandet däremellan – alltför lätta att tämja. Hur som helst är Gomez sjunde album en småtrevlig skapelse, och alla fans som var besvikna på föregångaren A New Tide blir i alla fall matade med något substansfullt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA