x
Day of the Organic Blackbirds: Turdus Merula

Day of the Organic Blackbirds
Turdus Merula

Day of the Organic Blackbirds: Turdus Merula

GAFFA

Album / Soyuz Sounds
Utgivning D. 2011.07.01
Recenserad av
Andreas Fällman

Det är nästan alltid mysigt med fältinspelningar. Vardagsljud sammanvävda till en större helhet, mer än bara det enskilda knarrandet av snö under ett par rytmiskt vandrande vinterskor, ett kort irriterat tutande från en bil mitt i trafikbruset och sorlandet av samtalande röster. Och tillsammans med släpigt dragspel ter sig vardagen dessutom lite mer uthärdlig.

Månadens demo-vinnare Days of the Organic Blackbirds från Göteborg är klockrena i sina fältinspelningar och förutom de ovan nämnda vardagsljuden så har de stora sjok av koltrastsång inklämd på sin debut Turdus merula, det latinska ordet för just koltrast. Passande namn, eller hur?

Två låtar som vardera klockar in runt femton minuter ligger väl närmare att vara en EP än ett fullängdsalbum men det är hårklyveri. Tonen är mjuk och sävlig. Som ett oändligt mellanspel på valfri Godspeed You! Black Emperor-låt. Mest av allt känns det valpigt och lite naivt. Därför blir det rätt stillastående och det finns få hookar man kan gripa tag i när nästa våg av dragspelsdrone sköljer över en.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA