x
Jackie-O Motherfucker: Earth Sound System

Jackie-O Motherfucker
Earth Sound System

Jackie-O Motherfucker: Earth Sound System

GAFFA

Album / Fire Records
Utgivning D. 2011.07.11
Recenserad av
Josefin Bagge

Hela Jackie O Motherfucker låter som ett utmärglat konstprojekt. Det är liksom inte meningen att upplevelsen ska vara njutbar, dess syfte verkar cirkulera kring det där sjukliga strävandet efter att verka jävligt speciell och konst-ig. Men det är en sorts fulfin avantgardistisk simplicitet som bara är "kul" de första uthärdliga fyra minuterna av trams. 

Bland albumets futtiga sex låtar finner man Raga Joining och Raga Separating, som är så fruktansvärt art school att det bara är jobbigt. Jag försöker verkligen hitta något att hålla fast i men det finns varken melodi eller rytm. Kanske är det meningen att de ska fungera som kontraster till de resterande fyra spåren, akustiska amerikanska folkmelodier framförda så att det låter som ett gäng barn som liksom slängt ihop något.

Det finns visserligen något hjärtligt och ärligt över det råa och kraftlöst släpande i Bring It To Me och Dedication, ostämt och jävligt. Men allt känns så utstuderat och samtidigt så slacker. Vi talar grov hipsterism med rötter i nittiotalets lofi-scen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA