x
Stephen Malkmus & The Jicks: Mirror Traffic

Stephen Malkmus & The Jicks
Mirror Traffic

Stephen Malkmus & The Jicks: Mirror Traffic

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2011.08.22
Recenserad av
Josefin Bagge

Det är lätt att avfärda Stephen Malkmus för att vara alldeles för knasig, men är man så cynisk missar man verkligen något. Mirror Traffic är ytterligare bevis på att Malkmus är fruktansvärt underskattad som låtskrivare. Den femton spår långa skivan är rik och smällfet till bredden och höjden av idéer, så simpelt utformade att man nästan rodnar.

Spåren av Pavement finns där, men med en nyare kvickhet som inte måste vara så upprorisk. Malkmus visar på en mogen ungdomlighet. Till skillnad från många andra av nittiotalets gamla pionjärer känns det som att han är och gör precis det han borde, till synes opåverkad av omvärlden.

Han har konserverat en stor rymd i ett litet format. Musik utan böljande och svulstiga dekorationer, bara detaljrik och väl smidd indierock. Alltid med den där syrliga humorn, och han vet hur man gör det förbannat snyggt. Det är lappat och lite bipolärt, med omedelbara texter och instinktiva gitarrsektioner, allt med Malkmus stämpel på. Det är egentligen inte särskilt komplext, så varför har ingen skrivit detta tidigare?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA