x
CSS: La Liberación

CSS
La Liberación

CSS: La Liberación

GAFFA

Album / V2
Utgivning D. 2011.08.22
Recenserad av
Josefin Bagge

Snälla någon, säg att det här är ett skämt. Det måste vara ett skämt.

La Liberación kan omöjligt komma från samma band som gav världen Cansei De Ser Sexy och Donkey. Det är inte bara en fatalt illa skriven skiva utan någon som helst själ/driv/känsla/mening/syfte, Lovefoxx sång är sömndinducerande tråkig och texterna ger hjärnan kväljningar. Exempel från Rhythm To The Rebels: "I'm gonna shine like dynamite!/It's gonna blow your brains/and everyone's gonna look up and say 'what the fuck is that'". Herregud.

Hits Me Like A Rock gästas av Bobby Gillespie vars släpiga stämma inte gör mycket för att förbätta vad som låter som en musikalisk hjärnblödning. Fullständigt vidriga City Girl är så hysteriskt dålig att det liksom stockar sig i halsen. Kunde de inte få förbli lika subtilt excentriska och spännande och allt det där som CSS var en gång i tiden? Vad i hela helvete fick dem att göra den här virriga, hjärndöda MTV-popen?

Jag fattar verkligen inte. Är det på riktigt? Eller kommer jag få skämmas och skratta lite nervöst när det visar sig att allt bara var på låtsas? För de kan väl omöjligt själva vara nöjda med den här skiten? Jag är mållös.

Det dolda slutet på Fuck Everything som låter som insidan av ett plastigt laservapen är det enda riktigt intressanta på hela skivan. Tills Lovefoxx meddelar att hon är tolv år gammal, gillar att gå till puben "with the gays", köpa pennor och baka kakor, och jag återigen kastas mellan hoppet om att allt bara är ett skämt, och totalt äckel. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA