x
Trivium: In Waves

Trivium
In Waves

Trivium: In Waves

GAFFA

Album / Roadrunner Records
Utgivning D. 2011.08.09
Recenserad av
Chris Lindahl

Den nya trummisen Nick Augusto är en välkommen injektion i ett band som ibland verkar ha svårt att dra åt samma håll. Trivium har stämplats som allt från metalcore till death thrash till pop metal samtidigt som man undrat om de gör låtar vars enda syfte är att bevisa hur pass avancerade musiker de är.

In Waves har Trivium tacksamt tagit lite avstånd från den sortens låtar och istället sneglat tillbaka på deras skiva Ascendancy från 2005. Det är råare och visst kan man hitta fantastiskt thrashiga partier men tyvärr blandas dessa stunder av total briljans med popiga hjärnsläpp till låtar.

Singeln In Waves är en av de svagare låtarna på skivan och Matt Heafy visar här att han är som klenast då den rena radiovänliga sången ska smekas fram. Han gör sig istället som absolut bäst i de låtar där hans growl träder fram och ilsket skrapar på utsidan av trumhinnorna.

Lyckligtvis är resten av skivan flera resor bättre än titelspåret. I låtar som Dusk och Black bevisar Trivium att de inte bara är otroligt vassa men också att de har en förmåga att sätta rätt mängd glöd i riffen. Det är snabbt, tekniskt och kompakt vilket gör att man trots svackorna kan låta skivan snurra ett varv till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA