x
Trummor & Orgel: Out Of Bounds

Trummor & Orgel
Out Of Bounds

Trummor & Orgel: Out Of Bounds

GAFFA

Album / Cosmos Records
Utgivning D. 2011.09.21
Recenserad av
Andreas Fällman

Musikvärldens tydligaste varudeklaration, Trummor & Orgel, är tillbaka med sitt fjärde giv Out of Bounds och de på förhand svala förväntningarna bekräftas tämligen omgående. För ärligt talat kommer bröderna Ljunggren ingenvart med sina Procol Harum-pastischer längre.

Liksom Hellsongs kändes Trummor & Orgel som ett roligt inslag i bandfloran när de väl debuterade men hammondorgel är så här fyra skivor senare ungefär lika fräsch som en akustisk cover av Judas Priests gamla örhänge United. Inte ett dugg.

Låtarna på Out of Bounds är i kontrast till tidigare skivor aningen mindre daterade i sitt sound. Mindre jazz och bossa nova, mera nutida popmelodier. Ändå äter hammondorgeln upp det mesta av låtarnas nerv och det är inte förrän i avslutande Wait and see som orgeln antar en skönt återhållsam roll i ljudbilden. Trummor & Orgel är i stort behov av tillsatser, typ en Ebbot Lundberg eller Magnus Carlson, och av ett namnbyte: Trummor & Orgel & Vad Som Helst Som Tar Bort Fokus Från Den Jäkla Orgeln.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA