x
Takida: The Burning Heart

Takida
The Burning Heart

Takida: The Burning Heart

GAFFA

Album / Universal Music Sweden
Utgivning D. 2011.07.27
Recenserad av
Chris Lindahl

Den Amerikanska moraliska högern är sällan sen med att beskylla musik för i princip allt ont i världen. Men jag undrar om de inte är lite snett ute när de raskt pekar fingret mot artister som Marilyn Manson och Slipknot så fort en svartklädd, missförstådd tonåring bestämmer sig för att på egen hand checka ut från hamsterhjulet till värld vi lever i. Om de lyft näsan ur sina biblar hade det inte förvånat mig om något alster från Takida återfunnits på brottsplatsen.

The Burning Heart styrker denna tes och det räcker med ett fåtal av dess tolv låtar för att du ska börja vässa rakbladet. Anledningen till att Takida är så populära i de svenska hemmen är att deras musik är precis som Ikeas bokhylla Billy. Den är tam, känslolös och så fasansfullt tråkig. Likt Billy är Takida för människor som inte ställer högre krav än att radion producerar ljud och att bokhyllan har plats för deras Kalle Anka-pockets.

Takida vill på The Burning Heart sticka ut och nyansera sig med ett bombastiskt sound där man försöker komma närmare klubbarna och längre från korvkiosken. Men gitarrerna harklar ur sig träiga riff och när väl syntslingorna träder fram då smakar det bara gammalt tuggummi och mellanstadiedisco. Robert Pettersson utnyttjar också en sångteknik där han på ansträngd engelska försöker låta så menlös som möjligt. Ibland varierar han sig genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA