x
Dia Psalma: Gröna Lund, Stockholm

Dia Psalma, Gröna Lund, Stockholm

Dia Psalma: Gröna Lund, Stockholm

Recenserad av Chris Lindahl | GAFFA

Det är inte ofta det sägs, men ibland är det skönt att tiden har stått stilla. Dia Psalma låter precis som på nittiotalet då de bildades och med sin svenska punkvariant skördade stora framgångar. De skräniga riffen med en smygande popkänsla, den lagom ansträngda sången och så klart den medryckande lyriken är lika bra nu som för tjugo år sedan.

Kvällens publik verkar heller inte ha glömt nittiotalet och skrålar glatt med Micke "Ulke" Johansson i näst intill varenda låt. Det kanske inte är så konstigt då Dia Psalma knappast behöver leta länge i sitt arkiv för att hitta trallvänliga och refrängstarka låtar. Kvällens tre första, "Alla Älskar Dig", "Mamma" och "Hon Får", är med sina engagerande melodier och gripande texter bra exempel på detta.

Just texterna är något som gör Dia Psalma så kraftfulla. De är som vackra visor med en inte sällan sorgsen underton och Dia Psalma framför dem med sin egen blandning av punk och svensk folkmusik.

Tyvärr tappar spelningen tempo med ett oväntat stelt mellansnack om huruvida någon i publiken åkt karuseller under dagen eller ej. Och när ett försök till improvisation efter "Grytfot" slutar i fiasko undrar man om de kanske hade behövt bli av med lite mer damm i replokalen innan de gick ut på kvällens scen.

Dia Psalma hamnar lite utanför sin komfortzon i de fåtal stunder som de försöker få igång publiken mellan låtarna och det hade inte skadat kvällens spelning om de helt enkelt bara fokuserat på det de gör som bäst, att spela gripande svensk punk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA