x
Marcel Fengler: Berghain 05

Marcel Fengler
Berghain 05

Marcel Fengler: Berghain 05

GAFFA

Album / Ostgut Ton
Utgivning D. 2011.08.29
Recenserad av
Fredrik Franzén

Likt tiotusentals andra, är även jag något av en sovrums-DJ. Senast försökte jag göra en mix som skulle vara hård och aggressiv, men alltför trög och tung för att dansa till. Det gick sådär. Jag är ju långt ifrån något proffs, det ska villigt erkännas.

Proffs är däremot Marcel Fengler, som triumferar där jag misslyckas. Likt en rohypnol-skadad tungviktsboxare, manglar sig Fengler sadistiskt och metodiskt genom fräsande steroidbomber av Byetone, Peter van Hoesen och Tommy Four Seven. Några av de senaste årens bästa knogmackor blandas med en generös mängd exklusivt material. Det är hårt och svängigt men svårt att dansa till. Och det är, som ni förstår, helt sjukt, jäkla bra.

Mot slutet förlorar mixen något i intensitet, då Fengler utforskar mjukare, husigare rytmer. Det är ett annorlunda grepp, det får jag ge honom. Intressant i teorin, men i praktiken resulterar det i en framtung mix. Men det är en detalj i sammanhanget. Berghain 05 är en fullvärdig uppföljare till Ben Klocks mästerliga Berghain 04 – och följaktligen en av de bästa techno-mixar jag hört i år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA