x
Boris och the Jeltsins: Oslagbart material

Boris och the Jeltsins
Oslagbart material

Boris och the Jeltsins: Oslagbart material

GAFFA

Album / HaHa Fonogram
Utgivning D. 2011.09.14
Recenserad av
Hans Larson

Efter sitt uppstickande debutalbum Låt det blöda är Boris och the Jeltsins tillbaka med nästa revolutionsplatta. Fortfarande så långt bort från apati man kan komma. Den här gången har gruppen distanserat sig något från tralliga The Jam-riff, men håller fortfarande sina starka melodier i centrum.

I början påminner Oslagbart material mest om Bad Cash Quartets skräniga mansröstrefränger eller en ickeskånsk version av bob hund, med rena gitarrer som svarar varandra. Senare går det dock över i en något smutsigare ljudbild, med tydliga influenser från punkklassiker som Buzzcocks.

Boris och the Jeltsins bygger stor del av sin musik kring redan använda punktraditioner som i ärlighetens namn känns mallade och något utslitna. Men de har för avsikt att säga något med sina texter om politik, samtid och människoöden, vilket i dagens musikklimat nästan känns exotiskt. Svensk punk lever fortfarande år 2011, vilket Boris och the Jeltsins bidrar starkt till. Och bara det måste väl vara värt ett högt betyg?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA