x
Falling In Reverse: The Drug In Me Is You

Falling In Reverse
The Drug In Me Is You

Falling In Reverse: The Drug In Me Is You

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2011.08.01
Recenserad av
Chris Lindahl

Om du tar fram en mixer, slänger ner AFIs Decemberunderground, Panic! at the Discos A Fever You Can't Sweat Out, My Chemical Romances Three Cheers for Sweet Revenge. Strössla med en rejäl dos post-hardcore och för att du känner dig lite galen, valfri skiva från fantasyrockbandet Rhapsody. Kör du nu igång mixern på full kraft får du nog inte mycket mer än en massa sönderhackad plast och papper samt lite mer utrymme i skivhyllan. Men använder du det istället som en metafor skapar du dig en rätt bra bild av hur Falling In Reverse låter.

The Drug In Me Is You är först och främst en skiva för de high school-elever som inser att världen inte är lika happy-go-lucky som tv-serien Glee framställer den där alla världens problem kan lösas med en Queen cover. Fast du behöver inte gå i high scool, och det är helt lugnt om du diggar Glee, det finns ändå något på den här skivan som lockar till minst en extra genomlyssning.

Kanske är det de subtilt sköna elektroniska inslagen, eller de partier där gitarrerna träder fram som en lite för full men ändå underhållande farbror på julafton. Kanske är det frontmannen Ronnie Radkes smått komiska men ändå självutlämnande texter om sina drogproblem, sin fängelsevistelse och sitt förakt mot sina före detta bandmedlemmar i Escape The Fate. Kanske är det helt enkelt det välproducerade hopkoket av redan tidigare etablerade sound som gör att The Drug In Me Is You trots allt kittlar något långt där inne i hörselgångarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA