x
Desertsongs: Silhouettes

Desertsongs
Silhouettes

Desertsongs: Silhouettes

GAFFA

Vinyl + download / Western Lodge Records
Utgivning D. 2011.08.13
Recenserad av
David Winsnes

Det ryms en kalhet i Desertsongs musik. Som öknens utbredda universum, men placerad i kyligare vinterlandskap. Föga förvånande står Stockholmstrion huttrande på en snöbeklädd bro på baksidan av vinylen. Men den melankoliska atmosfärstematiken är också debuten Silhouettes främsta egenskap; kompositionerna lämnar i övrigt ofta mycket att önska.

De bärande syntslingorna skiftar mellan minimalism och storslagenhet. Inte så att det växer till storartade höjder, men de monotona elementen används i ett mjukare krautsyfte. Melodierna tar däremot stryk och låter ofärdiga i sin oförmåga att höja låtarna ovanför Minna Bohlins stämmor. Instickandet av improvisationer på ett fåtal ställen stjälper det än mer, då låtarnas kärnor krymper ytterligare (och inte i ett vackert shoegazeskimmer).

Det största problemet med Silhouettes är ändå hur lätt ljudbilden väger. Det finns inga lager att lägga fingrarna på, inget att upptäcka därunder, inga vibrerande omskakningar – något direkt vitalt i dessa sammanhang när tonföljderna inte uppvisar stordåd.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA