x
Joshua Radin: The Rock and the Tide

Joshua Radin
The Rock and the Tide

Joshua Radin: The Rock and the Tide

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2011.08.10
Recenserad av
Daniel Horn

Joshua Radin är som klippt och skuren för mittenfilen. Från spåret musikfestivalen Where The Action Is finner sina bokningar. Han finns till för den stora och musikintresserade massan som ser sig smått alternativa. Nej, jag är inte cynisk eller bitter, jag presenterar bara ren fakta. Att lyssna på The Rock and the Tide är som att kasta vatten på en säl – meningslöst. Vattnet rinner av och sälen rör knappast någon min.

Men föga förvånande går Joshua Radin ändå hem i stugorna. Och som utomstående ser jag en som gör allt välslickat och skickligt. Det blir inte ens provocerande i sin harmlöshet.

Frågan är bara: när musiken återigen har rullat runt bland aktuella dramaserier, inköpta av Trean och Femman, när folket återigen har fått en dos av Joshua Radins Svensson Svensson-pop, vad ska då ske? Jag ser inget långsiktigt i det här, inget som folk kommer att prata om femtio år senare. För att jämföra med ett annat Where The Action Is-relaterat band, Coldplay; de vågar i alla fall, mitt i all mjukhet, ruska om sig själva. Ta hjälp av Brian Eno och utmana mainstreamlunken.

Bara om Joshua Radin blir trött på sig själv lär vi få en förändring. Och i detta fall är all förändring av godo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA