x
Low: Way Out West, Annedalskyrkan

Low, Way Out West, Annedalskyrkan

Low: Way Out West, Annedalskyrkan

Recenserad av Özgür Kurtoğlu | GAFFA

Det är minst sagt en häftig syn, att se en lång kö med rätt okonventionellt klädda människor slingra sig runt och nedför backen Annedalskyrkan ligger på, och detta för en av de första spelningarna på Way Out West 2011. Annedalskyrkan inleder på torsdagen med en dubbel uppsättning oerhört populära artister i indie-kretsar men det vore naivt att tro att de som redan fyllt kyrkan och tränger sig för att komma in är på plats bara för James Blake. Det vore orätt mot Low och deras långa karriär att förneka dem detta kvitto på popularitet.

Spelningen detta mormon-rotade band gör är ingenting annat än kyrklig, hur klyschigt det än må vara att beskriva det just så. Musiken bandet skapar har alltid varit tyst och vemodig med smått infernaliska noise-utbrott som spurtar ur gitarr med jämna mellanrum. Lokalen och publikens respektfulla tystnad, en ovanlighet i ett ibland väldigt oförskämt konsert-Sverige, förstärker bandet som med sina stämmor fyller kyrkan och tar vara på den enorma akustik som finns i katakomberna.

Low gör en fin men något förutsägbar konsert, men det är bara så Low är som band. Musiken är ofta härligt stegrande och bombastisk men också lika ofta lite stel och för försiktig, men aldrig utan charm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA