x
Säkert!: Way Out West, Flamingo

Säkert!, Way Out West, Flamingo

Säkert!: Way Out West, Flamingo

Recenserad av Kajsa Dragstedt | GAFFA

Annika Norlin har gjort sig hemmastadd nu. Ibland dyker hon upp när man åker bil och lyssnar på radio, ibland är hon där när man går på popklubb, och självklart är hon med på Way Out West också. Hon har gjort sig hemmastadd nu, dyker upp lite överallt utan att det känns påträngande, precis som en folkkär skicklig artist ska göra.

Säkert! har alltid varit ett svängigt liveband. Annika Norlins stappliga rörelsemönster på scen och inbjudande Östersunds-dialekt räcker långt för att stora delar av Säkerts publik ska bli charmade. Ikväll på Flamingoscenen är Säkert! ett lika självklart inslag i festivalprogrammet som Kanye West.

Säkert gör en bra spelning, med en låtrepertoar som vuxit till sig en hel del med senaste skivan. "Fredrik" växer sig nästan lika stor som gamla favoriten "Allt som är ditt". Även i de glesare raderna längre bak når Annika Norlins ganska hårda röst fram, och in. Hon har en förmåga att inte bara nå fram, utan också nå in till sin publik. Hennes texter stannar kvar när folk lämnar scenområdet, och till och med den 40-årige rundlagde överförfriskade mannen och hans vänner skriker för fulla lungor i refrängen till "Allt som är ditt" med armarna uppsträckta i skyn fast de står så långt bak i publiken att de nog inte ens ser bandet på scen.

Det är alltid stort att se Annika Norlin göra sin grej. Det är också lite av ett säkert kort. Vid det här laget vet man vad man får, och det är spolningens enda minus. Inga överraskningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA