x
Twisted Sister: Double Live

Twisted Sister
Double Live

Twisted Sister: Double Live

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Utgivning D. 2011.07.25
Recenserad av
Chris Lindahl

Två scener, två konserter, ett band och en massa kick-ass-motherfucking-rock-n-roll. Så skulle sannerligen Twisted Sisters minst sagt extravaganta frontman Dee Snider ha beskrivit denna dubbel-dvd från bandet som under åttiotalet skrämde livet ur konservativa föräldrar med låtar som We´re Not Gonna Take It och I Wanna Rock.

På den första dvd:n får du stifta bekantskap med ett hungrigt Twisted Sister som 1982 gör en sista spelning på Long Islands North Stage Theater innan de beger sig av till England för att spela in sitt debutalbum Under The Blade. De är sminkade, svettiga och oerhört svulstiga.

Viss del av den magi som utspelar sig på scenen kan tillföras det vackra filtret som bara åttiotalet kan generera. Trots att Twisted Sister är klädda som galna transor och är sminkade som om de fått hjälp av fulla clowner öser de kulorna av sig. Dee Snider har aldrig sett så sexig ut och gitarristen Jay Jay French är en sådan överdos i coolhet att publiken i främre raden behöver långkalsonger för att inte frysa i hans närhet.

Tyvärr är Twisted Sisters stödkonsert 2001 för offren av 9/11 långt ifrån samma färgstarka uppvisning av åttiotals-rock'n'roll. Dvd nummer två fyller därför inget annat syfte än som bevismaterial då du en gång för alla vill visa att det var bättre förr.

Som bonus innehåller båda skivorna intervjuer med bandet, men när det kommer till kritan är det den av åttiotalet polerade juvelen på dvd nummer ett som du vill åt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA