x
Lars Bygdén: Songs I Wrote

Lars Bygdén
Songs I Wrote

Lars Bygdén: Songs I Wrote

GAFFA

Album / Massproduktion
Utgivning D. 2011.09.16
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Lars Bygdén startade bandet Thousand Dollar Playboys i mitten av 90-talet, men har på 2000-talet satsat på solokarriär. Han är en sådan där artist jag önskar att jag kunde ösa rosor över – goda avsikter, en okej röst och skapar sin musik av en äkta anledning. Texterna är genomtänkta och ärliga, men tyvärr blir musiken för ordinär. Skivan är en samling och dessutom dubbel, vilket blir för långdraget, för lite omväxling.

Cd 2 består mestadels av covers, bland annat Iggy Pop- och Beatles-klassiker, som inte tillför särskilt många nya färger till den aura låtarna redan bär som original. Missvisande att han döpt sitt album till Songs I Wrote. Finast är de sånger där Ane Brun och Nina Persson dyker upp och får Bygdéns röst att träffas av kvinnliga gnistor, som tänder lite av den eld som finns där bakom den relativt tama ytan.

Aningen mer tryck blir det när han då och då lutar åt rockhållet, men "Americana-skogen" växer igen allt mer och tyvärr tillhör Bygdén mer de vanligaste växterna än de fridlysta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA