x
Girls: Father, Son, Holy Ghost

Girls
Father, Son, Holy Ghost

Girls: Father, Son, Holy Ghost

GAFFA

Download / Turnstile
Utgivning D. 2011.09.12
Recenserad av
David Winsnes

En textbelägen resa genom ett modfällt psyke. "You might be right around the corner and you'll be the girl I love" låter det till en början. Sen sjunger Christopher Owens snart att inget kommer bli bra. Att hans hjärta är brustet, att ingen verkar glad. Tårar, rädsla, ånger. Det är en syrefattig hiss ner i de mörkaste av schakt, där Alex blir ett popens skolexempel på hur en kärlekshistoria med enkla beskrivningar och komplicerad helhet skapas.

En melodimässig rulltrappa genom pophistorien. Med en produktion som tillför tyngd till de utsvävande gitarrsessioner som i sin tur avlöser de fina 60- och 70-talsarrangemang som Girls har i blodet. Progressiva Die låter som en oskriven Deep Purple-låt och på singeln Vomit används gospelelementet på ett näst intill lika utlösande sätt som på Screamadelica.

Jag anade det verkligen inte, men Girls nummer tre är också deras mest rörande, levande och bästa verk hittills. Orden och arrangemangen, två iögonfallande floder mötandes i en porlande ström som i slutet bitterljuvt nog aldrig når vidare: "...but I miss the way life was when you were my girl".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA