x
Baskery: New Friends

Baskery
New Friends

Baskery: New Friends

GAFFA

Album / Mother Tarantula
Utgivning D. 2011.08.25
Recenserad av
Robert Lagerström

Det är naturligt att vilja utvecklas. Men frågan är om inte de tre systrarna Bondesson har lite för bråttom. De började med att spela rockabilly med sin pappa, bröt sig loss och albumdebuterade som Baskery för några år sedan med Fall Among Thieves. Det var en slagkraftig skiva som tog avstamp i twangig country som med stämsång, akustiska instrument och rockig attityd lät genuin och förbluffande amerikansk.

Sedan dess har systrarna turnerat sig runt i världen, brutit med flera olika samarbetspartners och hunnit spela in ett nytt album. Nu söker de sig återigen mot nya marker, blandar americanan och stämsången med ett råare uttryck och ibland inslag från till exempel grunge. Det fungerar bara sådär.
Visst finns här en del fina stunder men ofta blir uttrycket spretigt och sången stundom teatralisk. De stora gesterna borde ha tonats ned till förmån för de mer finstämda ögonblicken. Det är då som Baskery bränner till på riktigt. Men förmodligen låter systrarna helt annorlunda på nästa platta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA