x
Eric Sardinas and Big Motor: Sticks & Stones

Eric Sardinas and Big Motor
Sticks & Stones

Eric Sardinas and Big Motor: Sticks & Stones

GAFFA

Album / Provogue
Utgivning D. 2011.08.29
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Om Eric Sardinas vore den första bluesrockaren jag hörde skulle den här plattan framstå som lite häftig. Visst kan han hantverket, sliden är med ut i fingerspetsarna och han har god respekt för de bluesgubbar som redan på 20-30-talet lade grunden till bluesrocken. Men trots 20 års genuin kunskap, rivig röst, sin dobrogitarr med sin sköna, metalliska resonans och tufft utseende a la Mötley Crue blir resultatet en klassisk rock som drunknar i mängden och inte engagerar mig.

Jag tror ni kan gissa hur han låter utan några talande analyser. Hans försök till att låta tradition och modernitet mötas repellerar snanare än attraherar. Sardinas har även gjort sig känd för att elda upp sin gitarr på scenen, likt Jimi Hendrix. Återigen – inget nytt, inget häpnadsväckande.

Denne rockare får snällt inordna sig i ledet och försöka sola sig lite lätt i de större stjärnornas glans, satsa på att tydligare framkalla den unicitet han påstås ha utvecklat och inte minst vara rädd om sina gitarrer. Det behövs en klick färg av oväntad nyans för att Sardinas bluesrock ska finnas med på min topplista.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA