x
Guy Clark: Songs and Stories

Guy Clark
Songs and Stories

Guy Clark: Songs and Stories

GAFFA

Album / Dualtone
Utgivning D. 2011.08.31
Recenserad av
Robert Lagerström

Det känns som om han sett allt och gjort allt. I flera decennier har Guy Clark varit en trygg institution i den amerikanska singer/songwriter-världen. Ända sedan debuten 1975 med det makalösa albumet Old No 1 har han skrivit låtar med hantverksmässig fingertoppskänsla, frihetslängtande skildringar av livet. Det är inte underligt att hans sånger spelats in av bland andra Johnny Cash, Vince Gill och Alan Jackson.

Vid det här laget har Clark blivit en vithårig kämpe som snart fyller 70 år. Han ger fortfarande ut skivor och den senaste studioplattan Somedays the Song Writes You kändes faktiskt som en nytändning.

På det här livealbumet summerar veteranen sin karriär och bjuder på en magisk och ovanligt levande kväll. Det sjungs och berättas historier och Clarks rossliga stämma får vila när medmusikerna Verlon Thompson och Shawn Camp tar över i några låtar. Allting är helt enkelt strålande bra. Och betyget hade blivit ännu högre om Clark hade utelämnat smått uttjatade sånger som Homegrown Tomatoes och Out in the Parkin' Lot och istället tagit en djupdykning i sitt rika låtmaterial.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA