x
Wu Tang: Legendary Weapons

Wu Tang
Legendary Weapons

Wu Tang: Legendary Weapons

GAFFA

Album / Border/EOne Music
Utgivning D. 2011.08.29
Recenserad av
Ametist Azordegan

Det här är ett sidoprojekt, ett streetalbum, i väntan på uppföljaren till 8 Diagrams som släpptes 2007. På Legendary Weapons har det Brooklynbaserade soulbandet The Reveleations fått i uppdrag att skapa klassiska Wu-beats under övervakning av RZA som inte själv producerat något spår. Här hörs också många gästspel, däribland M.O.P, Termanology och Sean Price.

Resultatet kunde ha inneburit en levande och organisk Wu Tang-upplevelse, men det hela blir bara andefattigt. The Revelations har uppenbarligen haft fokus på att det ska låta tidig Wu Tang och velat återge ljudet av billigt skapade samplingar, billiga blåsljud och sämre teknik och verktyg att bygga produktioner med. Men där de kunde ha åstadkommit smutsiga trummor och skarpa slingor som i sin enkelhet lämnar avtryck och griper tag i hiphophjärtan får vi istället produktioner som är i total avsaknad av karisma. Det känns som att The Revelations lider av försiktighet, eller saknar entusiasm.

Raekwon, Method Man, U-God, Ghostface Killah, RZA och Inspectah Deck låter dock både vitala och kraftfulla, men levererar tyvärr ovanligt få rader som väcker beundran. Med andra ord når ingen medverkande på Legendary Weapons sin fulla potential.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA