x
Turn Off Your Televison: Turn Off Your Televison

Turn Off Your Televison
Turn Off Your Televison

Turn Off Your Televison: Turn Off Your Televison

GAFFA

Download / Egenutgiven
Utgivning D. 2011.09.02
Recenserad av
Björn Schagerström

Jon Rinneby, sångare och gitarrist i Malmötrion som vill att du ska stänga av tv:n och förslagsvis rikta uppmärksamheten mot deras debutalbum, har studion Sound of wool. Och visst är Turn Off Your Televisions sound lika mjukt som att klappa ett får bakom örat. Lyssnarna serveras sympatiska folkpopmelodier med en värme som strålar ur i stort sett varje ackord och stämma som bandet ger ifrån sig.

Albumet tassar försiktigt igång med I just Cleaned the Floor men det är med den glittrande popen, som är 20 Million People, som det hela sätter igång på riktigt. I stämningsfulla Southern Lights of Home landar det inte långt ifrån Loosegoats och gitarrerna i fina Keep it Safe får mig här och var att tänka på Pavement.

Med det menar jag inte alls att Turn Off Your Television är ett referenstyngt band. Tvärtom är trions uttryck på debutskivan snarare ett lysande smakfullt exempel på hur man smidigt införlivar små små bitar av musikhistoria i sitt eget sound, på ett sätt som bara förhöjer upplevelsen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA