x
Lydia Loveless: Indestructible Machine

Lydia Loveless
Indestructible Machine

Lydia Loveless: Indestructible Machine

GAFFA

Album / Bloodshot records
Utgivning D. 2011.09.13
Recenserad av
Daniel Horn

Lydia Loveless växte upp bland gäspande hillbillys i den lilla byn Coshocton, Ohio. Hennes far ägde en countrybar. En miljö som gjord för att försvinna in i musiken, när vardagen och sysslolösheten ständigt var närvarande. Lydia tröttnade slutligen. Begav sig mot Columbus och stiftade bekantskap med storstadens punkscen. Genom den formades hon. Från de såsiga landsbygdens toner rakt in i hetsig rakt på sak-musik med ackordföljder som ramlar över varandra.

Min spontana reaktion när jag hör Indestructible Machine är hur stenhårt och befriande allt ter sig. Lydia går på som en skördetröska, behandlar möten med äckliga gestalter, spottar dem i ansiktet och går vidare. Det är så här det låter när man har bestämt sig för en sak och håller hårt på sina principer – ända in i kaklet. Låt det bära eller brista, bara det händer någonting. Det här är country och punk i perfekt samklang.

Lydia Loveless är countryns klara framtid. Neko Case kan med all ro sänka tempot och iaktta en person som gör sig redo att ta över. Och på tal om Neko Case, intensiteten i Indestructible Machine kan närmast jämföras med The Tigers have Spoken. Inte så illa pinkat med tanke på att vi pratar om ett av 00-talets hittills bästa livesläpp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA