x
Pop Will Eat Itself: Box Frenzy (25th Anniversary Edition)

Pop Will Eat Itself
Box Frenzy (25th Anniversary Edition)

Pop Will Eat Itself: Box Frenzy (25th Anniversary Edition)

GAFFA

Album / Border
Utgivning D. 2011.09.10
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Vissa saker älskar man för att de är bra, andra har man mer tveksamma motiv till, PWEIs Box Frenzy är en av dem. Det är svårt att säga att den är bra, men ändå så gillar man den. Det har att göra med nostalgi, andra tider och minnen.

Pop Will Eat Itself var ett stökigt gitarrband med en underbar känsla för melodier som upptäckte rap och ville göra en hiphop-platta.  De la undan gitarr, bas och trummor och gick in i studion med en sampler, en trummaskin och två mickar. Resultatet är en otroligt charmig, rolig och smått pinsam platta.

U.B.L.U.D. är en fantastisk liten poppärla, Evelyn är en vals som alla mina fester slutade med under ett par år i Växjö och There is no Love Between us Anymore är en riktigt lyckad låt med hemskt daterad produktion. Och det är problemet med hela den här skivan och perioden i Pop Will Eat Itselfs karriär, den är hemskt daterad. De gick och såg Beastie Boys och ville göra om hela sättet de skrev och framförde låtar på. Det var roligt och hyfsat lyckat då, idag känns det inte lika roligt tyvärr.

På den här utgåvan får vi nio extralåtar, varav de flesta är demos eller remixer, vilket inte betyder att de inte är bra, som ett PWEI fan är de riktigt kul att höra Clints hemmainspelade demo på klassikern Def Con One.

Men det riktigt intressanta med Box Frenzy är att den är den första av en rad klassiska plattor av ett idag nästan helt bortglömt band. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA