x
Pop Will Eat Itself: Now for a feast (25th Anniversary Edition)

Pop Will Eat Itself
Now for a feast (25th Anniversary Edition)

Pop Will Eat Itself: Now for a feast (25th Anniversary Edition)

GAFFA

Album / Border
Utgivning D. 2011.09.10
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Now for a Feast är ingen riktig skiva, när den släpptes 1988 var det bara en samling av PWEIs första singlar. När den nu ges ut igen remastrad med extralåtar är det en samling på 28 låtar som klockar in på exakt en timme. Det är stökig gitarrbaserad indiepop med humoristiska och naiva texter och underbara popmelodier.

There's a Psychopath in my Soup är fullkomligt briljant, Black Country Chainstore Massacre är pop när den är som bäst och Monogamy är brittisk 70-talspunk i rakt nedstigande led från Buzzcocks och framåt. Sen har vi den fantastiska Hawkwind-covern Orgone Accumulator som avslöjar med en gång att PWEI aldrig riktigt brydde sig om att vara hippa. Det är intressant att se hur detta band startade när man i efterhand vet att de för varje skiva gick ett steg framåt i utvecklingen från hiphop, till house, till gitarrbaserad dansmusik och på slutet väldigt nära ren industrirock.

Bland extralåtarna får vi en gitarrversion av deras Sigue Sigue Sputnik-cover Love Missile F1-11 som senare hamnade på Box Frenzy. Den här versionen är mycket bättre och kombinerar SSS cyber-drockabilly mycket bättre med deras egen så kallade greborock.

Vi får också höra tre Wild and Wandering-demos som visar att bandet under den här tiden också var på väg mot någon slags Cure-rock, som de faktiskt gör förvånansvärt bra.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA