x
Saving Joshua: Forever Hold Your Peace

Saving Joshua
Forever Hold Your Peace

Saving Joshua: Forever Hold Your Peace

GAFFA

Album / Supernova
Utgivning D. 2011.09.19
Recenserad av
Chris Lindahl

Forever Hold Your Peace har allt man kan förvänta sig av modern post-hardcore anno 2011. Sockersöt sång blandas med avgrundsvrål och breakbaetsen nyanserar den hårt pådrivande musiken, där dubbelkaggens smatter signalerar när det är dags att börja mosha.

Saving Joshua är ett band som främst ska upplevas live men deras efterlängtade debutalbum meddelar ändå på egen hand en känsla av det kontrollerade kaoset som Saving Joshua bjuder på varje gång de äntrar en scen.

Och intensiteten är just den styrka som Forever Hold Your Peace lutar sig mot. Det märks tydligast i The Philanthropist som med sitt svala lugn och brist på ovan nämnda intensitet utgör skivans enda svaga länk. Men med My Neighbour, Lost in A Flooded Cave och titelspåret Forever Hold Your Peace stärker Saving Joshua känslan av ett band som, utan att göra en allt för spretig skiva, kämpar för att inte fastna i det stereotypa. Med små nyanser i varje låt lyckas de sätta en egen prägel på musiken och inger hopp om den svenska post-hardcorens fortsatta utveckling.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA