x
Indigo Girls: Beauty Queen Sister

Indigo Girls
Beauty Queen Sister

Indigo Girls: Beauty Queen Sister

GAFFA

Album / Vanguard
Utgivning D. 2011.10.04
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Jag blev lite kär i Indigo Girls musik i slutet av 80-talet. Då kändes de som en rätt fräsch folk-singer/songwriterkombo bland många andra, fräsch i den mening att de stack ut lite grann från det vanliga. Alltid starka låtar, alltid lyssningsvärda, alltid något lite mer än man förväntade sig.

Genom åren har det väl känts som att det intressanta blivit svalare och svalare, att de inte är lika angelägna som förr. Om det är folk- och countryvågen som svallat till och från de senaste tio åren som spelat in vet jag inte, men några av spåren på det nya albumet låter lite väl vanliga och släta. Flirtarna med rock och pop, som tidigare kunde vara briljanta, känns nu bara trötta. Titellåten, till exempel, blir bara ett tradigt mellanspel utan mening. Det finns fortfarande starka låtar, men de kläs i en så vanlig och grå dräkt att det inte längre är intressant. En del genreblandningar är nog kul på papperet, men i realiteten bara sega.

Jag har fortfarande all respekt för Indigo Girls. Fast den musikaliska respekten börjar få sig ett antal rejäla törnar nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA