x
Rwake: Rest

Rwake
Rest

Rwake: Rest

GAFFA

Album / Relapse Records
Utgivning D. 2011.10.10
Recenserad av
Isac Nordgren

Rwakes nya skiva Rest innehåller endast sex låtar varav två är mer som mellanspel. De första låtarna känns onödigt knepiga och ofokuserade men skivan tar sig under andra halvan. The Culling inleds med en samplad röst som sakta säger "it is later than you think" (en sampling som även Entombed använt) och övergår sedan i ett vackert akustiskt parti som hade kunnat vara ledmotiv till en skräckfilm från 60- eller 70-talet.

Bakom det intetsägande namnet C.T. döljer sig bandets intressante sångare, en udda figur som ofta låter mer som ett hotat och blodtörstigt djur än som en man, särskilt i avslutningslåten Was Only a Dream då han brölar ut ordlösa läten ur sitt inre.

Varje låt på Rest innehåller så många olika partier och vändningar att det känns som om flera historier utspelar sig inom samma ram. Lager på lager läggs på, plötsligt stannar låten av för att sedan komma tillbaka med ökad kraft. Men trots sina onödiga solon och sin brist på fokus så gillar jag den här skivan. Den har en egensinnig stämning, en känsla av äkthet som får mig att vilja fortsätta lyssna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA